Dank!

 

Vrijwel alles wat in mijn boek Leven in Aandacht Oefenen staat, zijn woorden van Thich Nhat Hanh. Ook de kaligrafieën zijn door hem gemaakt.

Zijn woorden wil ik graag doorgeven in de vorm van twee-uursbijeenkomsten, als hulpje voor mensen die samen (willen gaan) mediteren. Bij alle teksten heb ik zoveel mogelijk bijbehorende boeken en/of cd’s gezocht en vermeld. Van harte beveel ik deze boeken aan ter verdieping van en steun bij het volgen van het pad van bevrijding. Thich Nhat Hanh’s woorden hebben heel veel mensen glans in hun leven gegeven; bijgedragen aan vrede, harmonie, vreugde en vrijheid.

 

Zonder het vertrouwen en doorzettingsvermogen van Bea Werner zouden deze website en het boek nooit in deze prachtige vorm zijn verschenen. Zij is een geweldige vriendin, ze steunde mij overvloedig met haar tijd en liefdevolle aanmoediging, haar geduld, opbouwende kritiek en praktische suggesties, waarvoor ik haar enorm dankbaar ben.

 

Mijn lieve schoonzus Hanneke Messelink dank ik voor haar enthousiaste bijdrage, haar met liefde gemaakte pentekeningen van de symbolen en de pentekeningen bij mindful movements. Deze laatste zijn een bewerking van de tekeningen van Jerry Braza and Doug Parker (Mindfulness Practice Center, Western Oregon University).

 

De mooie foto van Thich Nhat Hanh op pagina 3 is gemaakt door Ger Levert tijdens de juni-retraite in Plum Village in 2006.

 

Hilde Vlek dank ik voor het mogen gebruiken van haar prachtige uit China afkomstige logosymbool, en Adriaan de Heer voor zijn fraaie Boeddhasymbool (zie www.spiridoc.nl).

 

De illustratie van de voorpagina komt – via iStockphoto.com – van Claudelle Girard en de illustraties van de blaadjes zijn van Carol Woodcock.

 

Tenslotte wil ik mijn sanghaleden bedanken voor hun inspirerende aanwezigheid op de dinsdagavonden. Zonder hen was dit boek niet geschreven.

 

En grote dankbaarheid voel ik voor de ingeving om in 2000 naar een retraite van Thich Nhat Hanh te gaan, gevolgd door jaarlijkse bezoeken aan Plum Village. Thich Nhat Hanh en Plum Village inspireren me voortdurend vollediger te leven in dit ogenblik, in vrede en mededogen.

 

Ik waardeer het enorm als u opmerkingen en reacties op Leven in Aandacht Oefenen en/of deze website via het contactformulier aan ons wilt sturen. Alvast veel dank daarvoor!

 

Made with Adobe Muse
  •